dupavisitometer

kata tok guru nik aziz, ramadhan bulan untuk membersihkan jiwa.

perihal hassan ali vs. saf kepimpinan pas dan jais serta serbuan di gereja, tuan guru nik aziz kata, ramadhan bulan untuk membersihkan jiwa.

harapannya,, mereka, terutamanya hassan ali fahamlah maksud tok guru tu. 

dipetik dari harakah online:


Jais: Jangan bergeser sesama sendiri
Rizal Tahir   
KOTA BHARU, 7 Ogos: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, mengingatkan anggota parti supaya tidak ‘bergeser’ sesama sendiri kerana ianya akan memberi ruang pada pihak lawan.
Menurutnya, segala masaalah seharusnya diselesaikan dengan baik dan jangan sekali-kali memberi ruang pada pihak lawan mengambil kesempatan di atas apa yang berlaku kerana ianya akan memberi keuntungan pada mereka.
Beliau berkata demikian kepada media ketika diminta mengulas isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) terhadap Gereja Methodist di Damansara utama, baru-baru ini selepas menyampaikan sumbangan cek kepada tiga bekas pemain bola sepak Kelantan termasuk Inderaputera Mahayuddin.
“Saya sebenarnya tidak mahu ulas perkara ini dan saya serahkan ianya kepada kebijaksanaan pucuk pimpinan kerajaan Selangor sendiri,” ujarnya.
Namun tambahnya, apa yang penting bulan Ramadan yang mulia ini seharusnya memperbanyakkan amalan mulia serta membersihkan jiwa.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...