dupavisitometer

Panglima Melayu (PM) Dan 85,000 Pengguna Tol-Nya

  1. Panglima Melayu (PM) Dan Timbalan Panglima Melayu (TPM) kini punya sebab untuk bersorak dan bersorai. Satu, kerana lulus ujian pertapaan 111 hari dengan tamat sempurna hikmat ber-sebelas. Hikmat yang terbesar adalah hikmat guna-tol-pulang-balik-20-persen-nya. Sungguh baik cadangan dan ilham ini.
  2. Manakala, TPM pula sibuk bertapa dan berlatih secara praktikal untuk memecah-belahkan pokok ciku yang utuh. Walaupun TPM itu gagal untuk meruntuhkan pokok ciku itu, TPM hendak dikira menang juga, walaupun hanya tinggal 65 ranting kayu bermanek dan berurai-uraian yang gagal dicabut oleh TPM.
  3. Berbalik kepada cadangan pemberian faedah kepada 85,000 orang tadi, barangkali PM terlupa, yang mengguna tol sepanjang musim keraian adalah 1.7 juta orang. 85,000 itu dari 1.7 juta pengguna berapa kerat sangat? itupun hanya diberi 20 persence. sebahagian besar 1.7 Juta orang itu pasti menggunakan tol itu kurang dari 80 kali.
  4. Apajadah nak lalu tol sampai 80 kali sebulan. Melainkan terpaksa. Entah, makin tinggi duduk, makin mengecut tahap pena'akulannya, agaknyalah. Hanya Tuhan Maha Mengetahui.
  5. TPM, terima kasih kerana banyak berkorban sepanjang musim PRK dan yang penting, Kalah!!! Apa boleh buat, kalau tak sedar-sedar diri lagi entahlah.

1 comment:

besi said...

para penyokong dan pemimpin BN, begitu seronok kerana berjaya menggegarkan PAS di kelantan....
walaupun tewas.....

apa lagi YOB...inilah masanya untuk menguju one malaysia....
bubarkan DUN negeri perak....
kata sokongan dah meningkat...
apa lagi....buktikan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...