dupavisitometer

Level Of Confidence

"Awak kena tingkatkan 'confident' awak di atas pentas, baru penonton 'confident' dengan awak"- Juri AF7
"Awak nak 'hit' 'High note' tu awak kena 'very sure', kalau tak itu yang terkucil tu"- Juri One In A Million-
"Bagus, awak punya 'confident level' sangat baik. Awak dahsyat"-Juri Bintang RTM-
"Tahap 'confident' Jihan makin bertambah dari minggu ke minggu.Bagus, teruskan peningkatan'-Juri tetap Raja Lawak Astro 09-
itu antara komen-komen yang biasa kita dengar pasal 'confidence Level dalam program siaran realiti. penting rupanya 'confident' ni. Contohnya, dalam satu kenduri kahwin, ada mamat datang pakai baju koboi, topi koboi, seluar rambu-ramba koboi, kita boleh agak dia punya 'level of confidence' yang tinggi.
Di dalam padang bola pula, Messi dan Ronaldo, bersaing dan menembus barisan pertahanan yang jitu dan berpengalaman, Milan atau Inter contohnya, perlu juga punya 'Level of Confidence' yang tinggi.
'Confidence level' kita membantu kita untuk fokus. Ia juga membantu kita untuk jadi lebih 'perasan'. Silap gaya boleh jadi syok sendiri.
Tengok UMNO, 'level of Confidence' mereka yang tinggi, sebab itu barangkali mereka jadi begitu. Mereka confident rakyat masih lagi bersama-sama mereka.
Dan mereka punya hak untuk perasan, sebab UMNO yang paling perform diantara komponen-komponen BN yang lain di masa PRU 12 yang lalu.
tetapi jangan lupa pepatah moden 2009, 'Jangan Over-Confident'.
Tahu apa maksudnya?

2 comments:

besi said...

umno confident... sbb
rakyat(melayu)yang mengconfidentkan
mereka.......

Ras Raka said...

Tak juga, UMNO konfident sebab bisikan-bisikan halus yang sampai kat telinga diorang kata diorang okay, sokongang padu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...